Krutonger med ost och vitlök

Gott till soppa. Ska du göra krutonger till sallad så kan du utesluta både ost och vitlök om du vill. Du kan utesluta vitlök och ost om du önskar såklart.

4 portioner krutonger

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 0,5 vit limpa eller baguette
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 30 g gratängost
  • 30 g parmesanost

Tillagning

  1. Sätt ugnen på grill.
  2. Skär brödet i skivor och sedan i grova tärningar.
  3. Skala och pressa vitlök samt blanda den med olivolja i en skål.
  4. Lägg ut krutongerna på en plåt med bakplåtspapper under och häll över och vänd runt krutongerna i oljan.
  5. Riv osten och strö den över krutongerna.
  6. Grilla några minuter och passa dem noga. Ta ut när de fått färg osten smält.
  7. Servera krutongerna.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer