Varmrökt lax med sallad på avokado och kikärter samt krutonger

Serverad med god salladsdressing med fransk senap och kapris. En god och nyttig lunch, speciellt till påsk.
Köp färdig blandad sallad eller plocka själv och blanda ex. isbergssallad, lollo rosso, frisésallad och eklöfssallad.

4 portioner varmrökt lax med sallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 200 gram varmrökt lax
  • 65 gram blandad sallad
  • 2 st avokados
  • 1 burk kikärtor
  • 0,5 rödlök
  • 4 kokta ägg
  • 4 skivor lantbröd
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • Salladsdressing: 2 tsk fransk senap
  • 1 msk kapris
  • 1 krm torkad timjan
  • 3 msk god olivolja
  • 2 msk fin god vinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka äggen hårda ca 8 minuter från att vattnet kokat upp.
  2. Skala och strimla rödlöken, tillsätt till en salladsskål eller salladsfat.
  3. Skölj kikärtorna i vatten och tillsätt dem. Skölj salladen. Tillsätt salladen riven i bitar. Blanda lätt.
  4. Blanda ingredienserna till dressingen i en skål eller lägg upp på ett salladsfat.
  5. Skala och dela vitlöken, gnid in bröden med vitlöken och pensla dem med olivolja. Skär dem i grova kuber. Stek brödkrutongerna gyllenbruna.
  6. Rensa bort ben från laxen och dela den i grova bitar.
  7. Dela avokadon, ta ur kärnan och gröp ur avokadon och dela i mindre bitar.
  8. Skala och grovhacka äggen.
  9. Ringla dressing över salladen och fördela lax, krutonger, avokado och ägg överst.
  10. Servera skålen eller fatet på bordet eller lägg upp portionsvis.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer