Långa brödkrutonger

Långa brödkrutonger till soppa, sallader eller tilltugg. Gör dina egna brödkrutonger. Enkelt och gott. Här som bröd skuret på längden i stavar och bakad med olivolja samt gourmetsalt. Du kan såklart skära brödet i små kuber också och göra vanliga brödkrutonger.
Räkna 1-2 avlånga krutonger per portion.

4 portioner långa brödkrutonger

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 skivor landgångsbröd eller annat ljust bröd skuret som landgång
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk flingsalt eller gourmetsalt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på grill.
  2. Skär landgångsbröden i 2 cm smala remsor på längden.
  3. Lägg på bakplåtspapper och pensla med olivolja.
  4. Rosta brödkrutongerna i övre delen av ugnen i ca 2 minuter tills de fått färg. Passa dem så de ej bränns.
  5. Ta ut och vänd dem samt strö över flingsalt eller gourmetsalt.
  6. Rosta andra sidan tills den fått färg - någon minut.
  7. Ta ut och servera direkt eller låt svalna och servera senare. Kan förvaras några dagar lufttätt om de fått torka lite extra.
  8. Servera till soppa (lägg gärna snett på kanten på sopptallriken), sallad eller tilltugg (servera med ex. en skål pesto utrört i lite olivolja att dippa i).
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer