Långa brödkrutonger

Långa brödkrutonger till soppa, sallader eller tilltugg. Gör dina egna brödkrutonger. Enkelt och gott. Här som bröd skuret på längden i stavar och bakad med olivolja samt gourmetsalt. Du kan såklart skära brödet i små kuber också och göra vanliga brödkrutonger.
Räkna 1-2 avlånga krutonger per portion.

4 portioner långa brödkrutonger

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 skivor landgångsbröd eller annat ljust bröd skuret som landgång
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk flingsalt eller gourmetsalt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på grill.
  2. Skär landgångsbröden i 2 cm smala remsor på längden.
  3. Lägg på bakplåtspapper och pensla med olivolja.
  4. Rosta brödkrutongerna i övre delen av ugnen i ca 2 minuter tills de fått färg. Passa dem så de ej bränns.
  5. Ta ut och vänd dem samt strö över flingsalt eller gourmetsalt.
  6. Rosta andra sidan tills den fått färg - någon minut.
  7. Ta ut och servera direkt eller låt svalna och servera senare. Kan förvaras några dagar lufttätt om de fått torka lite extra.
  8. Servera till soppa (lägg gärna snett på kanten på sopptallriken), sallad eller tilltugg (servera med ex. en skål pesto utrört i lite olivolja att dippa i).
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer