Korintkakor

Kakor med korinter som är extra små och fasta russin.
Kakorna blir ok med vanliga russin men godast med korinter. Vanliga russin är lite för fuktiga och tappar fukt ut i kakan så ska du spara kakorna ska du baka med korinter.

40 korintkakor kakor med korinter

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 - 2 dl korinter eller russin ca 100 gram

Tillagning

  1. Rör smör och strösocker pösigt, gärna med elvisp. Är inte smöret rumsvarmt kan du mikra det mjukt några sekunder.
  2. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en bunke.
  3. Rör ihop smör och sockerblandningen med mjölblandningen till en jämn kakdeg.
  4. Blanda ner korinter eller russin.
  5. Lägg in degen i lite plastfolie och ställ in i kylen ca 20 minuter.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Dela degen i tre delar och rulla ut varje deg till en längd. Skär varje längd i cm tjocka skivor som du rullar till bollar à ca 15 gram (ca i storlek som valnötter).
  8. Fördela bollarna av kakdeg med några cm mellanrum på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Tryck ev. till dem med en gaffel så får du lite mönster. Korintkakorna flyter ut under gräddningen.
  9. Grädda korintkakorna i mitten av ugnen i ca 7-10 minuter.
E-mail
Medel: 3.5 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer