Kokta marinerade Belugalinser

Belugalinser med olivolja, vitlök, honung, balsamvinäger och rödlök.
Belugalinser ser nästan ut som rysk Beluga-kaviar (Beluga-linser låter ju lyxigt iaf).
Belugalinserna passar både till vardags som fest eller till buffé. Ett gott tillbehör till det mesta exempelvis en bit stekt kycklingfilé, fläskfilé, skinkstek, nötbit eller ugnstekt fisk. Servera förslagsvis med ugnstekt potatis eller potatispuré samt en sås av kall yoghurt med hackad fetaost i. En tomat- och grönsallad är också gott till.

4 portioner Belugalinser

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 3 dl okokta Beluga-linser
  • 0,5 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 tsk salt och något krm peppar
  • 1 msk honung, gärna flytande Akacia
  • 0,5 dl hackad bladpersilja att garnera med

Tillagning

  1. Börja med att koka linserna enligt paketet. Låt de svalna.
  2. Beluga-linser behöver ej blötläggas och kokas i dubbelt så mycket vatten i 20 minuter under lock.
  3. Under tiden linserna kokar: fräs i en panna pressad vitlök, finhackad rödlök i rikligt med olivolja. Sätt åt sidan.
  4. Häll av linserna i ett durkslag.
  5. Vänd i linserna i lökblandningen. Salta och peppra samt tillsätt vinäger samt honung.
  6. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, peppar, vinäger samt honung.
  7. Garnera ev. med hackad bladpersilja.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer