Ugnstekt torsk

Introduktion och förberedelse

Ugnstekt torsk med paprika, purjolök, rödlök och vitlök med hälsosam olivolja.

Serveringsförslag

Val av torsk

  • Räkna mellan 120-150 gram torsk per portion. Det finns praktisk styckfryst torsk att köpa. Godast av dessa är torskrygg.
  • Vidare kan du köpa fin färsk torskfilé eller torskrygg och stycka i bitar.
  • Köp gärna MSC och Krav-märkt torsk.

En tallrik torskfilé tillagad i ugnen med grönsaker serverad med potatis och lite kall sås.
En tallrik torskfilé tillagad i ugnen med grönsaker serverad med potatis och lite kall sås.

4 portioner ugnstekt torsk

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 600 gram torskfilé
  • 0,5 dl olivolja
  • 50 gram smör
  • 2 paprikor, förslagsvis röd och grön
  • 1 rödlök
  • 10 cm purjolök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 krm salt och 2 krm vitpeppar
  • Tillbehör: 4 port kokt ris eller kokt potatis, pressad potatis eller potatismos

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
  2. Förbered önskat tillbehör och börja koka ris eller potatis.
  3. Rensa, skölj och skär grönsakerna i tärningar.
  4. Pressa vitlöken i en ugnsfast form.
  5. Tillsätt olivolja, smör, salt, peppar samt grönsaker. Blanda.
  6. Tillaga grönsakerna i mitten av ugnen i 20 minuter.
  7. Ta ut grönsakerna och på torskbitarna samt ös med olivolja och smör från formen.
  8. Baka fisken med grönsakerna cirka 15 minuter.
  9. Servera fisken med tillbehör som kokt ris eller potatis.
E-mail
Medel: 4 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 320 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-01-12