Ugnstekt torsk

Ugnsstekt torsk med paprika, purjolök, rödlök och vitlök med den hälsosamma olivoljan. Ris, kokt potatis eller potatismos är gott till den ugnsstekta torsken.

Räkna mellan 120-150 gram torsk per portion. Det finns praktisk styckfryst torsk att köpa. Godast av dessa är torskrygg.

Vidare kan du köpa fin färsk torskfilé eller torskrygg och stycka i bitar. Köp gärna MSC och Krav-märkt torsk.

4 portioner ugnstekt torsk

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 600 gram torsk
  • 0,5 dl olivolja
  • 50 gram smör
  • 2 paprikor, förslagsvis röd och grön
  • 1 rödlök
  • 10 cm purjolök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 krm salt och 2 krm vitpeppar
  • Tillbehör: 4 port kokt ris eller kokt potatis, pressad potatis eller potatismos

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Förbered önskat tillbehör och börja koka ris eller potatis.
  3. Rensa, skölj och skär grönsakerna i tärningar.
  4. Pressa vitlöken i en ugnsfast form.
  5. Tillsätt olivolja, smör, salt, peppar samt grönsaker. Blanda.
  6. Tillaga grönsakerna i mitten av ugnen i 20 minuter.
  7. Ta ut grönsakerna och på torskbitarna samt ös med olivolja och smör från formen.
  8. Baka fisken med grönsakerna cirka 15 minuter.
  9. Servera fisken med tillbehör som kokt ris eller potatis.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer