Köttfärsbiffar utan ägg

Köttfärsbiffar utan ägg med Dijonsenap, paprika, chili, hackad lök, vitlök och svartpeppar.
Till biffarna kan du servera valfria tillbehör. På bilden är det rotmos, gräddkokt Savoykål, tomatsallad med smulad fetaost samt extra Dijonsenap vid sidan. Sök recept här på receptfavoriter.se.
Annan sås som kall paprikasås, tomatsås, gräddsås, brunsås samt potatismos, klyftpotatis, pressad potatis, kokt potatis, råris eller pasta eller quinoa; kokta grönsaker samt grönsallad är andra alternativ. Saltgurka är också gott till.
Köttfärsbiffarna kan också grillas på utegrill.

4 portioner köttfärsbiffar utan ägg

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram köttfärs som nötfärs eller blandfärs
  • 4 msk Dijonsenap
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Förbered önskade tillbehör.
  2. Lägg köttfärsen med Dijonsenap, paprikapulver, cayennepeppar och svartpeppar i en bunke.
  3. Skala och finhacka löken eller riv den på rivjärn. Tillsätt till färsen.
  4. Skala och pressa vitlöken. Tillsätt till färsen.
  5. Blanda hastigt ihop färsen tills allt är blandat. Blanda ej för länge för då blir färsen trådig.
  6. Dela upp i fyra delar.
  7. Forma runda biffar och lägg på en tallrik med lite olja. Pensla dem med lite olja.
  8. Värm en stekpanna eller grillpanna.
  9. Bryn köttfärsbiffarna på båda sidor så att de får färg ca 4-5 minuter på varje sida.
  10. Sänk värmen och sätt på ett lock eller folie.
  11. Stek färdigt köttfärsbiffarna på låg värme i ca 10 minuter.
  12. Servera köttfärsbiffarna med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 4.9 (7 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer