Knaprig klyftpotatis med oliver

Klyftpotatis med oliver är ugnsrostad potatis med svarta oliver. Oliverna ger god sälta åt potatisen.
Godast blir det med ekologiskt fin potatis.

4 portioner klyftpotatis med oliver

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 12 medelstora fasta potatisar, förslagsvis Asterix eller ekologisk potatis
  • 0,5 dl olivolja
  • 15 svarta oliver som kalamata med kärna
  • Salt och vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala, klyfta och skölj potatis.
  3. Torka torr med en handduk eller papper.
  4. Kärna ur oliver om du vill eller använd med kärnor (tala gärna om för gästerna så de inte tuggar sönder tänderna).
  5. Blanda i ugnsform eller stor ugnsfast panna potatis, olivolja, oliver med salt och vitpeppar.
  6. Stek klyftpotatisen mjuk i cirka 30 minuter. Vänd runt dem efter halva tiden. Provsmaka om de är klara.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer