Kladdkaka med kokos

Kladdig chokladkaka toppad med kokostoscasmet.
Räcker till en ugnsform på ca 25x35 cm.

30 stycken kladdkakor med kokos

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 5 dl strösocker
  • 200 gram smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 dl kakaopulver
  • Kokostosca: 6 dl kokos
  • 1 dl sirap
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 gram smör

Tillagning

  1. Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en ugnsform ca 25x35 cm.
  2. Mät upp ägg och socker i en bunke. Vispa med elvisp några minuter tills det är fluffigt.
  3. Smält smör till kladdkakan i en kastrull.
  4. Blanda vaniljsocker, mjöl, salt och kakao i en bunke.
  5. Vispa i smöret och sedan äggblandningen till en jämn smet.
  6. Fördela smeten i ett jämnt lager i formen.
  7. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen 15 minuter.
  8. Kokostosca: Blanda allt - kokos, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull.
  9. Värm, rör och smält ihop samt låt koka på låg värme i 10 minuter.
  10. Ta ut kladdkakan och fördela kokostoscan över i ett jämnt lager.
  11. Sätt in i övre delen av ugnen och grädda kakan i ca 10 minuter till. Toscatäcket ska får lite ljusbrun färg.
  12. Ta ut och låt kakan svalna.
  13. Skär ut rutor förslagsvis 6x5 stycken (30 stycken). Håller sig i kylen. Kan frysas.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer