Kladdkaka med kokos

Kladdig chokladkaka toppad med kokostoscasmet.
Räcker till en ugnsform på ca 25x35 cm.

30 stycken kladdkakor med kokos

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 5 dl strösocker
  • 200 gram smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 dl kakaopulver
  • Kokostosca: 6 dl kokos
  • 1 dl sirap
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 gram smör

Tillagning

  1. Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en ugnsform ca 25x35 cm.
  2. Mät upp ägg och socker i en bunke. Vispa med elvisp några minuter tills det är fluffigt.
  3. Smält smör till kladdkakan i en kastrull.
  4. Blanda vaniljsocker, mjöl, salt och kakao i en bunke.
  5. Vispa i smöret och sedan äggblandningen till en jämn smet.
  6. Fördela smeten i ett jämnt lager i formen.
  7. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen 15 minuter.
  8. Kokostosca: Blanda allt - kokos, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull.
  9. Värm, rör och smält ihop samt låt koka på låg värme i 10 minuter.
  10. Ta ut kladdkakan och fördela kokostoscan över i ett jämnt lager.
  11. Sätt in i övre delen av ugnen och grädda kakan i ca 10 minuter till. Toscatäcket ska får lite ljusbrun färg.
  12. Ta ut och låt kakan svalna.
  13. Skär ut rutor förslagsvis 6x5 stycken (30 stycken). Håller sig i kylen. Kan frysas.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer