Kladdkaka med mintchoklad After Eight

Kladdkaka med mintsmak av After Eight mintchoklad. En god kladdig chokladkaka med smak av mint.
Sjävlklart kan du ta annan mintchoklad eller några droppar pepparmyntsolja.
Kladdkaka med mintsmak kan serveras med vispad grädde med krossade polkagrisbitar (vik ihop i en kökshandduk och krossa dem).

12 bitar kladdkaka med mint after eight

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1,25 dl strösocker
  • 100 g choklad (60 %)
  • 100 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 10 st after eight mintkakor
  • 2 msk smält smör
  • 3 msk ströbröd

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker luftigt.
  3. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål, smält i mikron eller över vattenbad till 45 grader.
  4. Tillsätt smöret och mintchokladen i chokladen och rör så att det smälter ihop.
  5. Vänd ner de torra ingredienserna i äggvispet och rör till en jämn smet.
  6. Tillsätt chokladblandningen till äggsmeten och blanda allt.
  7. Smörj och bröa en form med smält smör och ströbröd. Ex. en rund springform ca 24 cm diameter.
  8. Fyll upp i en form med avtagbar kant.
  9. Baka i ugnen i cirka 15 minuter. Kolla så att den inte bränns och är kladdig i mitten när du tar ut den. Den stelnar sedan när den svalnar.
  10. Låt kladdkakan svalna och sätt sedan i kylen att kallna. Godast blir kladdkakan nästa dag.
  11. Servera kladdkakan rumsvarm eller kall med vispad grädde med krossade polkagrisbitar (vik ihop i en kökshandduk och krossa dem). Ett grönt blad mynta på toppen och/eller en skiva mintchoklad kan du sticka ner i varje portionsbit som dekoration.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer