Mjuk kokoskaka

En rund mjuk kaka med kokos som bakas i rund form eller sockerkaksform.
Kokoskakan är god med färska bär och lättvispad grädde till fika eller dessert.

1 kokoskaka, 8 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kokosflingor
  • 2 tsk bakpulver
  • 150 g mjukt smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk

Tillagning

  1. Ta ut smör och låt det bli rumsvarmt eller mjuka upp det i mikron i en bunke.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smörj och kokosbeströ en form ca 25 cm diameter med löstagbar kant.
  4. Rör smör och socker fluffigt med elvisp eller för hand.
  5. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
  6. Blanda ner och vispa ner vetemjöl, mjölk, kokosflingor och bakpulver.
  7. Bred ut kokossmeten i formen.
  8. Grädda kokoskakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
  9. Ta ut kokoskakan och låt den svalna något innan servering.
  10. Servera kokoskakan som den är eller med lätt vispad grädde samt färska bär som jordgubbar, hallon, vinbär eller blåbär.
E-mail
Medel: 4 (8 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer