Mjuk kokoskaka

En rund mjuk kaka med kokos som bakas i rund form eller sockerkaksform.
Kokoskakan är god med färska bär och lättvispad grädde till fika eller dessert.

1 kokoskaka, 8 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kokosflingor
  • 2 tsk bakpulver
  • 150 g mjukt smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk

Tillagning

  1. Ta ut smör och låt det bli rumsvarmt eller mjuka upp det i mikron i en bunke.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smörj och kokosbeströ en form ca 25 cm diameter med löstagbar kant.
  4. Rör smör och socker fluffigt med elvisp eller för hand.
  5. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
  6. Blanda ner och vispa ner vetemjöl, mjölk, kokosflingor och bakpulver.
  7. Bred ut kokossmeten i formen.
  8. Grädda kokoskakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
  9. Ta ut kokoskakan och låt den svalna något innan servering.
  10. Servera kokoskakan som den är eller med lätt vispad grädde samt färska bär som jordgubbar, hallon, vinbär eller blåbär.
E-mail
Medel: 4 (8 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer