Limesås med yoghurt till grillat

Limesås med yoghurt till grillat - en god kall frisk sås med smak lime, yoghurt, vitlök samt lite honung. Limesås är enkel att göra. Du kan garnera såsen med några skivor lime om du önskar.

Limesås är gott till det mesta som grillat, kyckling, grillad lax och fisk, till buffe mm.

4 portioner limesås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 1 lime
  • 4 dl turkisk matyoghurt
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 tsk honung

Tillagning

  1. Tvätta limefrukten. Riv någon tsk av skalet fint. Dela limefrukten och pressa ut saften. Lägg i en skål.
  2. Tillsätt matyoghurt.
  3. Skala och pressa i vitlök samt smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Smaka ev. av med en tsk honung också.
E-mail
Medel: 3.9 (8 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer