Limesås med yoghurt till grillat

Limesås med yoghurt till grillat - en god kall frisk sås med smak lime, yoghurt, vitlök samt lite honung. Limesås är enkel att göra. Du kan garnera såsen med några skivor lime om du önskar.

Limesås är gott till det mesta som grillat, kyckling, grillad lax och fisk, till buffe mm.

4 portioner limesås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 1 lime
  • 4 dl turkisk matyoghurt
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 tsk honung

Tillagning

  1. Tvätta limefrukten. Riv någon tsk av skalet fint. Dela limefrukten och pressa ut saften. Lägg i en skål.
  2. Tillsätt matyoghurt.
  3. Skala och pressa i vitlök samt smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Smaka ev. av med en tsk honung också.
E-mail
Medel: 3.9 (8 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer