Yoghurtsås med ingefära

Yoghurtsås med ingefära är kall sås som är god och enkel att göra. Grekisk yoghurt blandad med riven ingefära. Yoghurtsås passar som sås till det mesta men kanske speciellt till grillat och kyckling, nötkött eller fläskkött.
Matyoghurt är även rätt fettsnålt och nyttigt.

4 portioner yoghurtsås med ingefära

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 1 tumme färsk ingefära
  • 1 tsk olivolja (valfritt)
  • Salt och peppar (valfritt)

Tillagning

  1. Skala och riv ingefäran fint.
  2. Blanda med yoghurt och olivolja i en skål. Smaka ev. av såsen med salt och peppar.
  3. Yoghurtsås med ingefära är klar att servera.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer