Yoghurtsås med ingefära

Introduktion och förberedelse

Yoghurtsås med färsk ingefära - en kall sås som är god och enkel att laga.

Grekisk eller turkisk matyoghurt blandad med riven ingefära. Lätt att dubblera och laga till många också.

Serveringsförslag

Passar som kall sås till det mesta men kanske speciellt till grillat och kycklingspett, nötkött eller fläskkött.

Varianter

  • Matyoghurt kan bytas mot gräddfil, smetana eller créme fraiche.
  • Använd Oatly Fraiche för vegan variant.
  • Om du vill kan du ha i en tsk flytande honung och några droppar citronsaft eller limesaft också.
  • En halv pressad vitlök blir också gott.

4 portioner yoghurtsås med ingefära

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 3 dl grekisk eller turkisk matyoghurt
  • 1 tumme färsk ingefära, ca 1,5 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk olivolja (valfritt)
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Skala och riv ingefäran fint.
  2. Blanda med yoghurt och olivolja i en skål. Smaka ev. av såsen med salt och peppar.
  3. Yoghurtsås med ingefära är klar att servera.
E-mail
Medel: 3.2 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 99 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-10