Kaffe Bourbon

Introduktion och förberedelse

Kaffe Bourbon är en kaffedrink med varmt kaffe, Bourbon whiskey, rörsocker eller farinsocker som toppas med lättvispad grädde.

En variant på Irish Coffee som görs med irländsk whisky.

Bourbon har lite sötaktigare smak av vanilj.

Du kan ta valfri bourbon från USA - förslagsvis en yngre variant. Jack Daniels funkar fint.

Serveringsförslag

  • Servera som uppiggande kaffedrink som vanlig Irish Coffee efter maten - afterdinner-drink - after ski eller mys framför brasan.
  • Varför inte lite amerikanskinspirerad choklad till som Snickers, Jack Daniels choklad, Kit Kat, Twix, Reeses, Hersheys, M&M eller Milky Way. På bilden Mars - fast den är egentligen engelsk. Eller gör egna chokladtryfflar.
  • Kan garneras med lite råsocker, rörsocker, muscovado, farinsocker eller kaffepulver.

Varianter

Vill du ha en variant med varm mjölk så kan du laga denna cappuccino-variant.

Kaffe Bourbon med lättvispad grädde och råsocker.
Kaffe Bourbon med lättvispad grädde och råsocker. Gott med choklad till - varför inte lite god amerikansk Mars chokladtryffel?

1 glas French Coffee

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 1,5 tsk råsocker, muscovado, rörsocker eller farinsocker
  • 4 cl Bourbon whiskey
  • 2 dl starkt bryggkaffe
  • 3 msk lättvispad grädde
  • 1 krm råsocker eller samma socker du använde i drinken eller kaffepulver

Tillagning

  1. Brygg kaffe. Förvärm gärna glaset du tänkt servera kaffet ur med hett vatten.
  2. Vispa grädden löst.
  3. Blanda socker och bourbon i ett glas som tål värme.
  4. Fyll på med varmt kaffe.
  5. Skeda eller häll försiktigt över grädden.
  6. Garnera om du vill med något krm av samma socker du haft i kaffet eller lite kaffepulver.
E-mail
Medel: 4.2 (9 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 144 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-16