Tryffel smaksatt med likör

En enkel och snabb tryffel att göra som du smaksätter med valfri likör. Mörk choklad med hög kakaohalt är ofta inte alls söt. Tack vare lite socker i så passar denna tryffel de flesta smaker ändå. Tryffeln spritsas i formar.

40 tryfflar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 200 gram mörk blockchoklad eller fin choklad 70%
  • 75 gram osaltat smör
  • 40 gram florsocker
  • 1 msk sprit som Grand Marnier (apelsinlikör), körsbärslikör; eller 0,5 msk konjak och 0,5 msk arraksarom
  • 40 st formar som knäckformar

Tillagning

  1. Bryt chokladen i bitar.
  2. Smält chokladen över ett varmt vattenbad eller i mikron.
  3. Tillsätt sockret och rör om tills smeten är jämn.
  4. Tillsätt smöret lite i taget.
  5. Kyl ner tills massan kan spritsas.
  6. Spritsa små formar och låt dem stelna helt. Klart.
  7. Göms på säkert och svalt ställe.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer