Tryffel smaksatt med likör

En enkel och snabb tryffel att göra som du smaksätter med valfri likör. Mörk choklad med hög kakaohalt är ofta inte alls söt. Tack vare lite socker i så passar denna tryffel de flesta smaker ändå. Tryffeln spritsas i formar.

40 tryfflar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 200 gram mörk blockchoklad eller fin choklad 70%
  • 75 gram osaltat smör
  • 40 gram florsocker
  • 1 msk sprit som Grand Marnier (apelsinlikör), körsbärslikör; eller 0,5 msk konjak och 0,5 msk arraksarom
  • 40 st formar som knäckformar

Tillagning

  1. Bryt chokladen i bitar.
  2. Smält chokladen över ett varmt vattenbad eller i mikron.
  3. Tillsätt sockret och rör om tills smeten är jämn.
  4. Tillsätt smöret lite i taget.
  5. Kyl ner tills massan kan spritsas.
  6. Spritsa små formar och låt dem stelna helt. Klart.
  7. Göms på säkert och svalt ställe.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer