Irish coffee

Irish Coffee. Svala kvällar efter maten är som gjort för kaffedrinkar. Irish coffee är en klassiker och det viktiga är att använda orökt whiskey från Irland ex. Tullamore Dew. Gillar du rökt kaffe så kan du såklart ta en whisky med lite rökt ton som Macallan från Speyside. Tokigt rökigt kaffe får du med whisky som Lagavullin från Islay - men är det något gott? 

Whisky kan bytas ut mot konjak, Kahlua, Amaretto, calvados eller rom - fast då får du döpa om det efter eget tycke - förslagsvis regionen där spriten kommer ifrån.

1 glas Irish Coffee

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 13 min

Ingredienser

  • 2 tsk farinsocker
  • 4 cl irländsk whiskey
  • 2 dl kaffe
  • 3 msk löst vispad grädde
  • 1 krm kaffepulver att garnera med

Tillagning

  1. Brygg kaffe och vispa under tiden grädden lätt.
  2. Blanda farinsocker och whiskey i ett glas för Irish Coffee (ofta ett högre glas som tål värme, ex. kan du ta ett högt duralexglas) eller stor hög kaffekopp.
  3. Fyll på med varmt kaffe.
  4. Skeda försiktigt över den lättvispade grädden så att det bildar ett lock.
  5. Avsluta med att strö över en nypa kaffepulver.
  6. Servera Irish coffen med en lång sked samt extra socker.
E-mail
Medel: 4.3 (18 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer