Jamaicanskt kaffe

En variant på Irish coffee med rom istället för whisky. Perfekt kaffedrink om du inte gillar whisky utan föredrar rom.

1 glas Jamaicanskt kaffe

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 13 min

Ingredienser

  • 2 tsk farinsocker
  • 4 cl lagrad rom
  • 2 dl bryggkaffe
  • 3 msk lättvispad grädde
  • 1 krm kaffepulver till garnering

Tillagning

  1. Brygg kaffe.
  2. Vispa grädden löst.
  3. Blanda farinsocker och rom i ett hög glas som tål värme.
  4. Fyll på med varmt kaffe.
  5. Skeda grädden, garnera med lite kaffepulver samt servera din Jamaicanska kaffe.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer