French Coffee

Introduktion och förberedelse

French Coffee - en värmande kaffedrink med konjak som smaksätts med lite rörsocker eller farinsocker samt toppas med lättvispad grädde.

Franskt kaffe med konjak är en variant på Irish Coffee som görs med whisky.

Serveringsförslag

  • Franskt kaffe kan du servera som vanlig Irish Coffee efter maten - afterdinner-drink - after ski, framför brasan eller när du känner för en spetsad uppiggande kaffe.
  • Gott med bitar av mörk fin 70% choklad till. Förslagsvis fransk choklad som Valrhona, Michel Cluizel, Poulain eller Menier. Eller köp eller gör egna chokladtryfflar.
  • Kan garneras med lite kaffepulver, riven mörk choklad eller en kaffeböna.

Val av konjak

Du kan ta valfri konjak från Frankrike - förslagsvis trestjärnig, VO eller VSOP. Äldre konjak som XO osv går såklart utmärkt det med.

Drinken kan också blandas med en lagrad brandy från övriga världen som spansk brandy.

Varianter

Vill du ha en variant med varm mjölk så kan du laga denna cappuccino-variant.

Franskt kaffe med konjak i glas toppat med lättvispad grädde
Franskt kaffe med konjak i glas toppat med lättvispad grädde serverad med lite mörk choklad till.

1 glas French Coffee

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 13 min

Ingredienser

  • 2 tsk farinsocker, muscovado eller rörsocker
  • 4 cl konjak, förslagsvis trestjärnig, VO eller VSOP
  • 2 dl starkt bryggkaffe
  • 3 msk lättvispad grädde
  • 1/2 krm kaffepulver till garnering (valfritt)

Tillagning

  1. Brygg kaffe.
  2. Vispa grädden löst.
  3. Blanda farinsocker och konjak i ett glas som tål värme.
  4. Fyll på med varmt kaffe.
  5. Skeda eller häll försiktigt över grädden.
  6. Garnera om du vill med lite kaffepulver.
E-mail
Medel: 4.2 (9 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 146 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-03-09