Irish Cappuccino

Irish Cappuccino är en god variant av Irish coffee med whiskey, espresso och varm mjölk. Cappuccino är italienskt kaffe - en espresso med varm mjölk och mjölkskum.

Mitt tips är att använda orökt whiskey från Irland ex. Tullamore Dew. Gillar du rökt kaffe så kan du såklart ta en whisky med lite rökt ton som Macallan från Speyside. Tokigt rökigt kaffe får du med whisky som Lagavullin från Islay - det blir dock för mycket tycker jag. Blir också gott med rom, Bailys, Kahlua eller konjak.

1 kopp Irish Cappuccino

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 2 cl irländsk whiskey
  • 1 tsk socker
  • 1 dubbel espresso
  • 1,5 dl värmd mjölk 3%
  • 1 dl mjölkskum

Tillagning

  1. Blanda socker och whiskey i ett stort värmetåligt vinglas eller annat högt glas.
  2. Gör en dubbel espresso och häll i glaset.
  3. Värm mjölken i en kastrull eller med ångan i espressomaskin tills den börjar ryka (cirka 65 grader). Blås med ånga eller vispa upp så att cirka hälften är ett skum.
  4. Häll varm mjölk och sedan skum i glaset.
  5. Irish cappuccino kan garneras med att pudra över lite kakao.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer