Irish Cappuccino

Irish Cappuccino är en god variant av Irish coffee med whiskey, espresso och varm mjölk. Cappuccino är italienskt kaffe - en espresso med varm mjölk och mjölkskum.

Mitt tips är att använda orökt whiskey från Irland ex. Tullamore Dew. Gillar du rökt kaffe så kan du såklart ta en whisky med lite rökt ton som Macallan från Speyside. Tokigt rökigt kaffe får du med whisky som Lagavullin från Islay - det blir dock för mycket tycker jag. Blir också gott med rom, Bailys, Kahlua eller konjak.

1 kopp Irish Cappuccino

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 2 cl irländsk whiskey
  • 1 tsk socker
  • 1 dubbel espresso
  • 1,5 dl värmd mjölk 3%
  • 1 dl mjölkskum

Tillagning

  1. Blanda socker och whiskey i ett stort värmetåligt vinglas eller annat högt glas.
  2. Gör en dubbel espresso och häll i glaset.
  3. Värm mjölken i en kastrull eller med ångan i espressomaskin tills den börjar ryka (cirka 65 grader). Blås med ånga eller vispa upp så att cirka hälften är ett skum.
  4. Häll varm mjölk och sedan skum i glaset.
  5. Irish cappuccino kan garneras med att pudra över lite kakao.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer