Iskaffe

Iskaffe som är espresso med krossad is, kall mjölk och socker.

1 högt glas iskaffe

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 8 cl espresso eller starkt kaffe
  • 2 tsk socker
  • 2 dl kall mjölk 3%
  • 3 isbitar

Tillagning

  1. Gör en dubbel espresso.
  2. Rör ut socker i espresson.
  3. Krossa ca 6-8 isbitar i en handduk eller mixer.
  4. Ös upp isen i ett högt glas och häll på med mjölk samt kaffe.
E-mail
Medel: 2.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer