Iskaffe
Introduktion och förberedelse
Iskaffe av espresso eller starkt kaffe med krossad is, kall mjölk och socker.
Riktigt och gott och svalkande när det är varmt.
Varianter
- Mjölk i är valfritt.
- Istället för vanlig mjölk kan du ta sojamjölk, havremjölk eller mandelmjölk.
- Vill du ha i alkohol kan du ta i någon cl Xante päronkonjak, whiskylikör, konjak, kaffelikör kahlua, Baileys, mintlikör eller det du gillar.
Tillagning
- Gör en dubbel espresso eller starkt kaffe.
- Rör ut socker i kaffet. Låt gärna svalna något.
- Krossa ca 6-8 isbitar i en handduk, iskross eller mixer. Du kan även behålla isbitarna hela.
- Ös upp isen i ett högt glas eller valfritt glas eller kopp.
- Häll på kaffe samt toppa upp med kall mjölk.
Uppskattat näringsvärde per portion: 121 kcal