Iskaffe

Introduktion och förberedelse

Iskaffe av espresso eller starkt kaffe med krossad is, kall mjölk och socker.

Riktigt och gott och svalkande när det är varmt.

Varianter

  • Mjölk i är valfritt.
  • Istället för vanlig mjölk kan du ta sojamjölk, havremjölk eller mandelmjölk.
  • Vill du ha i alkohol kan du ta i någon cl Xante päronkonjak, whiskylikör, konjak, kaffelikör kahlua, Baileys, mintlikör eller det du gillar.

1 högt glas iskaffe

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 dubbel espresso, ca 6-8 cl espresso eller starkt kaffe
  • 2 tsk socker
  • 2 dl kall mjölk 3%
  • 6-8 isbitar

Tillagning

  1. Gör en dubbel espresso eller starkt kaffe.
  2. Rör ut socker i kaffet. Låt gärna svalna något.
  3. Krossa ca 6-8 isbitar i en handduk, iskross eller mixer. Du kan även behålla isbitarna hela.
  4. Ös upp isen i ett högt glas eller valfritt glas eller kopp.
  5. Häll på kaffe samt toppa upp med kall mjölk.
E-mail
Medel: 3.8 (51 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 121 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-09-28