Kaffelatte med likör

Introduktion och förberedelse

Piffa upp en kaffelatte med likör och servera som kaffedrink efter maten eller på semestern.

En variation på klassiska kaffedrinken Irish Coffee.

Extra garnering

Drinken kan serveras som den är eller piffas upp extra med en klick lättvispad grädde samt pudra över lite kaffepulver, råsocker, farinsocker eller kakao.

Val av likör

Du kan ta den likör du gillar - några förslag är:

  • Kakaolikör som Tia Maria
  • Kaffelikör som Kahlua
  • Gräddlikör som Baileys
  • Mandel-likör som Amaretto
  • Bananlikör som Bols Creme de banana
  • Kokoslikör som Malibu
  • Ägglikör som Advocaat

1 kaffelatte

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • En dubbel espresso (6-8 cl)
  • 2 dl mjölk, gärna Baristamjölk
  • 2 cl valfri likör som Baileys, Tia Maria, Kahlua eller se förslag ovan

Tillagning

  1. Värm mjölken i en kastrull eller med ångröret på esprossomaskinen tills den börjar ryka (cirka 60 grader) och vispa eller blås upp mjölkskum.
  2. Häll mjölken i glaset och toppa med mjölkskum.
  3. Gör en dubbel espresso och häll i över mjölkskummet.
  4. Tillsätt likören och servera.
E-mail
Medel: 4.6 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 106 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-08-26

Tillbehör och liknande recept:

Lyckas med Irish coffee och andra goda kaffedrinkar

Svala kvällar, mys i soffan, middag med vänner eller en uppiggande drink före utgång. Stunder efter...