16 grova frallor

  • Förberedelse: 1 tim 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim 35 min

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl kruskakli
  • 2 tsk salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 50 gram färsk jäst
  • 9 dl vetemjöl
  • 1 äggvita
  • 1/2 dl solrosfrön

Tillagning

  1. Koka upp vatten och tillsätt vetekross och rågkross. Rör om och låt svalna till fingervarmt 37 grader.
  2. För över krossen till en degbunke eller degblandare.
  3. Tillsätt kruskakli, salt, rapsolja samt smula i jästen. Rör om.
  4. Tillsätt vetemjöl. Spara ca 1 dl till utbakning.
  5. Arbeta ihop till en deg. Knåda några minuter.
  6. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  7. Ta upp på mjölat bakbord och arbeta in mer vetemjöl tills du har en deg du kan forma till en avlång rulle likt en grov baguette.
  8. Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn.
  9. Skär ut 16 grova triangelformade bitar med en kniv eller degskrapa. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper.
  10. Pensla med äggvita och strö över solrosfrön.
  11. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
  12. Grädda till fin färg ca 15 minuter mitt i ugnen.
  13. Ta ut och låt svalna på galler under bakduk innan servering.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 270 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-11-10

Tillbehör och liknande recept: