Snabbt fiberbröd bröd med fiber

Snabbt fiberbröd. Gott, nyttigt och snabbt bröd med fiber som bakas med bakpulver (så det behöver inte jäsa).
Detta snabba fiberbröd är godast dagsfärskt. Det går också bra att frysa och plocka fram efterhand.
Istället för morötter kan du ha råriven zucchini i. Vidare en msk kummin om du gillar det.

2 fiberbröd bröd med fiber

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 15 min

Ingredienser

  • 2 finrivna morötter
  • 4 1/2 dl grahamsmjöl
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 dl solroskärnor
  • 1,5 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 2 dl lingonsylt
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 msk bakpulver
  • 1 msk salt
  • 5 dl vatten

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj kanterna på två avlånga bakformar med olivolja.
  3. Klipp till ett bakplåtspapper och lägg i botten.
  4. Skala och riv morötterna fint.
  5. Blanda mjöl och bakpulver först i en stor degbunke.
  6. Blanda sedan i alla ingredienser och arbeta snabbt ihop till en lös deg.
  7. Fördela degen i formarna.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
  9. Stjälp upp bröden på galler och låt kallna under bakduk.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer