Snabbt fiberbröd bröd med fiber

Snabbt fiberbröd. Gott, nyttigt och snabbt bröd med fiber som bakas med bakpulver (så det behöver inte jäsa).
Detta snabba fiberbröd är godast dagsfärskt. Det går också bra att frysa och plocka fram efterhand.
Istället för morötter kan du ha råriven zucchini i. Vidare en msk kummin om du gillar det.

2 fiberbröd bröd med fiber

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 15 min

Ingredienser

  • 2 finrivna morötter
  • 4 1/2 dl grahamsmjöl
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 dl solroskärnor
  • 1,5 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 2 dl lingonsylt
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 msk bakpulver
  • 1 msk salt
  • 5 dl vatten

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj kanterna på två avlånga bakformar med olivolja.
  3. Klipp till ett bakplåtspapper och lägg i botten.
  4. Skala och riv morötterna fint.
  5. Blanda mjöl och bakpulver först i en stor degbunke.
  6. Blanda sedan i alla ingredienser och arbeta snabbt ihop till en lös deg.
  7. Fördela degen i formarna.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
  9. Stjälp upp bröden på galler och låt kallna under bakduk.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer