Fooled pork

En vegan eller vegetarisk variant av pulled pork med jack fruit som ser ut som köttfibrer. Smakar gott med kokt med öl, rökt paprika, vitlök, rödlök, ingefära och smaksatt med barbequesås samt färsk koriander.
Här har jag räknat två burkar jack fruit vilket är 1200 gram med lag.
Några serveringsförslag för fooled pork är: i rostat hamburgerbröd (välj stora bröd, mindre sliders eller surdegsbröd) med majonnäs (coop har utan ägg) på underbrödet, strimlad isbergssallad, fooled pork, coleslaw (med majonnäs utan ägg) toppat med picklad rödlök; i tortillarullar med svarta bönor, majskorn, quacamole, tomatsalsa, skivad jalapeno, Oatly fraiche, färsk tomat samt nachochips vid sidan.

4 portioner fooled pork

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 1 tim 20 min
  • Klart på: 1 tim 25 min

Ingredienser

  • 1200 gram jack fruit i lag
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 rödlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 33 cl porteröl
  • 1,5 dl barbequesås
  • 1 dl hackad färsk koriander

Tillagning

  1. Häll av jack fruiten i ett durkslag och skölj den.
  2. Lägg den i en stekgryta och fräs den i olja.
  3. Tillsätt paprikapulver, pressad vitlök, strimlad rödlök, chiliflakes, ingefära, salt, svartpeppar samt öl.
  4. Koka under lock på medelvärme i 50 minuter.
  5. Lägg upp jack fruiten i en ugnsform. Spara ev. stekskyn att ha som sås senare om du vill. Dra isär jack fruiten med två gafflar.
  6. Blanda barbequesåsen med jack fruiten. Hit kan du förbereda och förvara din fooled pork i kylen.
  7. Sätt ugnen på grill.
  8. Sätt in jack fruiten i övre delen av ugnen och låt den få färg ca 10 minuter under grillen.
  9. Ta ut och smaka av med salt, peppar samt ev. mer barbequesås. Pensla gärna på lite mer barbequesås och garnera med färsk grovhackad koriander.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer