Seitan Ribs

Veganska och vegetariska marinerade "revbensspjäll" av Seitan - vetegluten med soja, färsk ingefära, sesamolja, sesamfrön, chili, vitlök, socker och risvinäger.
Grilla eller stek gärna grönsaker till också samt pensla dem med marinaden. Gott är ex. vårlök, paprika, zucchini, svamp eller aubergine.
Seitan ribs kan grillas, stekas eller ugnsgrillas.
Servera med valfria tillbehör som förslagsvis grillade grönsaker, kimchi (koreansk surkål) och jasminris.

3 portioner Seitan Ribs

  • Förberedelse: 1 tim 45 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 2 tim

Ingredienser

  • Seitan ribs: 2 dl vetegluten
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0,5 dl ljus japansk soja
  • Marinad: 2 msk kinesisk soja
  • 1 dl ljus japansk soja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 4 msk färsk hackad ingefära
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk strösocker eller farinsocker
  • 2 msk sesamolja
  • 4 msk risvinäger
  • 4 msk sesamfrön

Tillagning

  1. Seitan Ribs: värm hälften av vattnet och lös upp halva grönsaksbuljongtärningen. Tillsätt resterande kallt vatten samt sojan. Låt svalna.
  2. Blanda vetegluten och vetemjöl i en bunke.
  3. Tillsätt buljongen och rör ihop till en deg med en gaffel. Knåda degen i 5 minuter. Tillsätt ev. lite mer vetegluten om degen är för klibbig.
  4. Låt degen vila i 20 minuter.
  5. Blanda kinesisk soja, japansk soja, chiliflakes, pressad vitlök, färsk hackad ingefära, socker, sesamolja och risvinäger i en kastrull och koka upp. Rör tills sockret löst sig.
  6. Häll upp i en skål och låt svalna.
  7. Rosta sesamfröna i en stekpanna tills de börjar knäppa.
  8. Tillsätt sesamfröna till marinaden. Låt stå.
  9. Koka upp 1,5 liter vatten och tillsätt resten av grönsaksbuljongen.
  10. Forma seitan-degen till två avlånga rektanglar ca 2 cm tjocka.
  11. Sjud seitan-degen i buljongen i 30 minuter.
  12. Ta upp seitan-degen, skär den i ca 2 cm breda skivor och lägg i en skål med marinaden. Vänd runt. Ställ i kylen minst en timme eller över natten.
  13. Vid servering så grillar, steker eller ugnsgrillar du seitan ribsen några minuter runt om tills de fått färg. Pensla med marinaden och servera med valfria tillbehör som förslagsvis grillade grönsaker, kimchi (koreansk surkål) och jasminris.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer