Club sandwich

Club sandwich är en klassiker med grillad kyckling. I en Club Sandwich ger bacon sälta, tomater friskhet, rödlök och bröd sötma samt currymajonnäs förenar smakerna.
Club Sandwich passar som lunch eller fräsch och lättare rätt med sallad, currymajonnäs, grillat bröd och mör kyckling. En god rätt att grilla på vår eller sommar.

4 portioner Club Sandwich

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk curry
  • 0,5 tsk socker
  • ca 8 blad isbergssallad + ev. andra salladsblad som lollo rosso, frise efter tillgång
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 pkt bacon
  • 8 skivor vitt lantbröd eller 4 ciabatta

Tillagning

  1. Banka ut kycklingfiléerna så att de blir plattare. Då steker de klart jämnare.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en skål och blanda med olivolja, salt och vit- eller svartpeppar.
  3. Grilla kycklingfiléerna några minuter på varje sida i en grillpanna eller på grill. Låt de sedan steka klart på lägre värme gärna med ett lock över. Du kan sätta in kycklingen i ugnen på 175 grader i 15 minuter så blir den garanterat klar. Låt kycklingen vila i folie.
  4. Dela baconskivorna rakt av på mitten och stek baconen knapriga.
  5. Skölj och skiva tomater.
  6. Skala, dela och strimla rödlöken.
  7. Rensa salladen, skölj och dela den grovt.
  8. Blanda curry med majonnäs och crème fraiche. Smaka av med socker, salt och vitpeppar.
  9. Grilla bröden. Dela dem ev. i trianglar om de är stora. Använder du ciabattabröd kan du först dela som vanligt, sedan grilla och skära i två trianglar.
  10. Lägg ihop dina Club Sandwich så här: fördela en rejäl klick majonnäs på bröden och lägg på tallriken.
  11. Lägg på sallad (blanda gärna salladen i en skål innan med citronsaft, olivolja, salt och vitpeppar).
  12. Lägg på tomater samt rödlök.
  13. Dela kycklingfiléer snett i två delar och lägg dem i kors på.
  14. Toppa med baconskivor och den andra brödtriangeln.
  15. Servera dina Club Sandwich.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer