Vegan sandwich

Introduktion och förberedelse

Vegan sandwich med grillad marinerad paprika, lök och aubergine samt veganmajonnäs, sallad, chili och barbequesås i surdegsbaguette.

En vegan macka som är en variant av steak sandwich fast utan kött, ägg eller ost.

Varianter

  • Istället för de grillade grönsakerna ovan kan du ta andra grönsaker som rödlök, champinjoner, zucchini efter tycke.
  • Gillar du ost kan du ha i en någon skiva vegan ost innan du lägger i de varma grönsakerna så smälter osten lite i botten.
  • Istället för surdegsbaguette kan du ta annat bröd som ex. skivat surdegsbröd. Du kan baka egen surdegsbaguette eller köpa färdig - en god medelväg är bake-off bröd.

2 vegan sandwich

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 0,5 aubergine
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 6 msk veganmajonnäs (ex. Astrid och Aporna med rostad vitlök eller Coops Xtra utan ägg)
  • 30 gram grönsallad, valfri sort ex. ruccola eller blandsallad
  • 4 skivor tomat
  • 2 bitar surdegsbaguette

Tillagning

  1. Skala och skiva löken i ca 1 cm tjocka lökringar.
  2. Skölj och skär paprikan i grova bitar.
  3. Skölj och skär aubergine i ca 1 cm skivor.
  4. Grilla grönsaker några i taget med lite olivolja så att de får färg i en grillpanna eller på utegrill.
  5. Lägg grönsakerna i en skål och tillsätt olivolja, chiliflakes, pressad vitlök, vinäger, salt och svartpeppar.
  6. Låt marinera några timmar eller över natten. De går också att använda direkt.
  7. Dags att lägga ihop sandwichen: dela baguetterna. Bred veganmajonnäs på bröden.
  8. Skölj sallad och lägg på majonnäsen.
  9. Fördela de grillade grönsakerna på salladen.
  10. Toppa med några skivor tomat och servera dina vegan sandwichar.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 453 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-06-02