Vegan sandwich

Vegan sandwich med grillad marinerad paprika, lök och aubergine samt veganmajonnäs, sallad, chili och barbequesås i surdegsbaguette.
En vegan macka som är en variant av steak sandwich fast utan kött, ägg eller ost.
Istället för de grillade grönsakerna ovan kan du ta andra grönsaker som rödlök, champinjoner, zucchini efter tycke.
Istället för surdegsbaguette kan du ta annat bröd som ex. skivat surdegsbröd.

2 vegan sandwich

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 0,5 aubergine
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 6 msk veganmajonnäs (ex. Astrid och Aporna med rostad vitlök eller Coops Xtra utan ägg)
  • 30 gram grönsallad, valfri sort ex. ruccola eller blandsallad
  • 4 skivor tomat
  • 2 bitar surdegsbaguette

Tillagning

  1. Skala och skiva löken i ca 1 cm tjocka lökringar.
  2. Skölj och skär paprikan i grova bitar.
  3. Skölj och skär aubergine i ca 1 cm skivor.
  4. Grilla grönsaker några i taget med lite olivolja så att de får färg i en grillpanna eller på utegrill.
  5. Lägg grönsakerna i en skål och tillsätt olivolja, chiliflakes, pressad vitlök, vinäger, salt och svartpeppar.
  6. Låt marinera några timmar eller över natten. De går också att använda direkt.
  7. Dags att lägga ihop sandwichen: dela baguetterna. Bred veganmajonnäs på bröden.
  8. Skölj sallad och lägg på majonnäsen.
  9. Fördela de grillade grönsakerna på salladen.
  10. Toppa med några skivor tomat och servera dina vegan sandwichar.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer