Vegetarisk sandwich

Vegetarisk sandwich med surdegsbaguette eller surdegsbröd. Lite förslag och varianter bla med färskost, grönsallad, avokado, tzatziki och cocktailtomater.
Du kan välja annat bröd om du önskar.
Andra goda varianter på vegetarisk sandwich är:
- fyll med skivad tomat, skivad mozzarella, pesto och färsk basilika.
- rostade grönsaker: rosta paprika, rödlök, äggplanta och skivad zucchini med olivolja, salt, peppar, chiliflakes, balsamvinäger och pressad vitlök i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Fyll sedan med färskost, grönsallad, rostade grönsaker och ev. ost som mozzarella, fetaost eller provolone.
- skivad gurka på färskost toppad med salt och svartpeppar.
- cheddarost på majonnäs, pickles, skivad tomat och toppad med ruccola.
- skivat ägg på majonnäs med lagrad ost, skivad tomat och ruccola.

1 vegetarisk sandwich

  • Förberedelse: 4 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • ca 20 dm surdegsbaguette eller 2 skivor surdegsbröd ex. levain
  • 1 näve grönsallad
  • 40 gram färskost naturelle
  • 0,5 avokado
  • 2 cocktailtomater eller 3 skivor tomat
  • Tzatziki: 0,5 dl riven gurka
  • 0,5 dl grekisk matyoghurt
  • 0,5 klyfta vitlök
  • Salt och svartpeppar

Tillagning

  1. Tzatziki: skölj och riv gurka grovt. Blanda med matyoghurt och pressad vitlök. Smaka av med lite salt.
  2. Dela baguetten. Bred färskost på båda delar.
  3. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skiva en halva (eller båda om du gör två sandwich).
  4. Skölj sallad.
  5. Dela eller skiva tomater.
  6. Lägg sallad på bottendelen, sedan skivad avokado, tzatziki och tomater. Salta och peppra. Lägg på toppen och servera din vegetariska sandwich.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Lamm på flera vis

Vad sägs om helgmiddag och mys med en god doftande vitlöksspäckad lammstek serverad med en reducerad rödvinssås, timjan och krämig fransk potatisgratäng. Lägg till ett fylligt rödvin som fransk Syrah - gillar du lamm så är påsken kanon!

Läs mer

Tänk allt gott man kan laga med ägg

Läs på om ägg inför påska. Här hittar du allt om ägg i matlagning, recept och tips. Ägg har unika egenskaper och utan dem hade vi inte haft många rätter som maränger, såser och bakverk.

Läs mer