Vegetarisk sandwich
Introduktion och förberedelse
Vegetarisk sandwich med surdegsbaguette eller surdegsbröd. Lite förslag och varianter bla med färskost, grönsallad, avokado, tzatziki och cocktailtomater.
Du kan välja annat bröd om du önskar.
Fler förslag på fyllningar till vegomackor:
- Fyll med skivad tomat, skivad mozzarella, pesto och färsk basilika.
- Rostade grönsaker: rosta paprika, rödlök, äggplanta och skivad zucchini med olivolja, salt, peppar, chiliflakes, balsamvinäger och pressad vitlök i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Fyll sedan med färskost, grönsallad, rostade grönsaker och ev. ost som mozzarella, fetaost eller provolone.
- Skivad gurka på färskost toppad med salt och svartpeppar.
- Cheddarost på majonnäs, pickles, skivad tomat och toppad med ruccola.
- Skivat ägg på majonnäs med lagrad ost, skivad tomat och ruccola.
Tillagning
- Tzatziki: skölj och riv gurka grovt. Blanda med matyoghurt och pressad vitlök. Smaka av med lite salt.
- Dela baguetten. Bred färskost på båda delar.
- Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skiva en halva (eller båda om du gör två sandwich).
- Skölj sallad.
- Dela eller skiva tomater.
- Lägg sallad på bottendelen, sedan skivad avokado, tzatziki och tomater. Salta och peppra. Lägg på toppen och servera din vegetariska sandwich.
Uppskattat näringsvärde per portion: 476 kcal