Chokladsnitt kakor med choklad och pärlsocker

Chokladsnitt. Goda mördegskakor smaksatta med choklad i sneda snitt med pärlsocker på toppen. Baka egna chokladsnitt. Hembakta chokladsnitt.

60 chokladsnitt

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 150 gram socker
  • 300 gram vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 2 ägg
  • 2 dl pärlsocker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175 grader).
  2. Skär matfettet i kuber. Tillsätt alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en smidig kakdeg.
  3. Dela degen i 6 delar och forma dem till rullar.
  4. Lägg rullarna på smord plåt eller bakplåtspapper och platta till dem något.
  5. Pensla rullarna dem med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  6. Grädda chokladkakorna mitt i ugnen i ca 15 min.
  7. När du tagit kakrullarna skär du dem i sneda chokladkakor (2 cm breda, sneda bitar).
  8. Låt chokladsnitten svalna innan servering. Förvara chokladsnitten i en lufttät burk.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer