AKTUELLT FRÅN KOCKEN
gg, sill och lamm är klassiskt till påskbordet. Fyllda ägghalvor med rom är en av många varianter av...
Sök
Android

Chokladkakor

Chokladkakor Chokladkakor. Klassiska sneda knapriga spröda chokladkakor med pärlsocker.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote imagevote image 4.1 av 5 (Antal röster: 14)
ca 40 chokladkakor

Ingredienser:

  • 200 g margarin eller smör
  • 2,5 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • Pensling och garnering:
  • 1 ägg och pärlsocker

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär matfettet i kuber. Tillsätt alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en smidig kakdeg.
  3. Dela degen i 4 delar och forma dem till rullar.
  4. Lägg rullarna på smorda plåtar eller bakplåtspapper (2 plåtar) och platta ut dem till rektanglar ca 2 cm i tjocklek.
  5. Pensla dem med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  6. Grädda chokladkakorna mitt i ugnen i 12-15 minuter tills de fått fin färg. Akta så de inte bränns bara.
  7. När du tagit kakrullarna skär du dem i sneda chokladkakor (2 cm breda samt sneda bitar) när de är varma.
  8. Låt chokladkakorna svalna.


 

Fler recept ur samma kategori som Chokladkakor:

Saffranssnäckor med vaniljkräm
Saffranssnäckor med vaniljkräm. Saffransbullar är vetebullar med smak av saffran bakade som vanliga kanelbullar men utan kanel och istället fyllda med vaniljkräm.
Passar till jul och första advent.
Cheesecake med lime
En god klassisk cheesecake smaksatt med lime som passar till dessert och buffe. En bakad cheesecake som är god som den är eller toppad med färska bär som hallon, jordgubbar, vinbär eller blåbär. Sylt på rårörda bär är också gott till. En hallonsås eller annan bärsås är gott att garnera med också. Färsk ananas, papya eller passionsfrukt är andra förslag. Fruktsallad ex. med melon, blodapelsin och kärnfria druvor är en höjdare till cheesecake.
Cheesecake till en rund springform och blir 12 mindre eller 9 rejäla bitar.
Vintips till cheesecake är franskt Beaumes de Venice eller ett sött Muscatvin.
Cheesecake på olika vis
Cheesecake på olika vis. Recept på varianter av amerikansk cheesecake - en slags ostkaka. Botten görs av digestivekex och smör sedan antingen bakas den med ägg eller görs kall med gelatin. Färskost, lite socker samt någon smaksättning är grunden. Hemgjord cheesecake kan varieras i det oändliga.
Topping till cheesecake kan varieras eller hoppas över helt. Färska bär, skivad kiwi, fruktkött från passionsfrukt, gelé, syltat apelsinskal eller coctailbär.
Cheesecake kan även göras som portionsbakelser portionsformar ex. muffinsformar eller små skålar.
Vintips till cheesecake blir ett dessertvin från Kalifornien eller Australien.
Se alla recept ur kategorin Kakor och bakverk

Gilla oss på Facebook