AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Recept och tips till kräftskivan. Allt från att koka kräftor själv till kräftsallad och goda tillbehör....
Sök
Android

Chokladkakor

Chokladkakor Chokladkakor. Klassiska sneda knapriga spröda chokladkakor med pärlsocker.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote imagevote image 4.1 av 5 (Antal röster: 14)
ca 40 chokladkakor

Ingredienser:

  • 200 g margarin eller smör
  • 2,5 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • Pensling och garnering:
  • 1 ägg och pärlsocker

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär matfettet i kuber. Tillsätt alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en smidig kakdeg.
  3. Dela degen i 4 delar och forma dem till rullar.
  4. Lägg rullarna på smorda plåtar eller bakplåtspapper (2 plåtar) och platta ut dem till rektanglar ca 2 cm i tjocklek.
  5. Pensla dem med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  6. Grädda chokladkakorna mitt i ugnen i 12-15 minuter tills de fått fin färg. Akta så de inte bränns bara.
  7. När du tagit kakrullarna skär du dem i sneda chokladkakor (2 cm breda samt sneda bitar) när de är varma.
  8. Låt chokladkakorna svalna.


 

Fler recept ur samma kategori som Chokladkakor:

Kokostoppar
Kokostoppar. En av de enklaste och godaste kakor man kan göra. Kokostoppar är kokoskakor av ägg, socker och kokos.
Mandelskorpor
Mandelskorpor. Hembakta italienska mandelskorpor kallas också mandelbiscottis.
Mandelskorpor är gott efter maten till espresso, grappa eller vin santo. Vin Santo är ett klassiskt italienskt dessertvin av torkade druvor. Ett vin man behöll inom familjen och bjöd gäster på. Först på senare tid har det börjat säljas till oss andra ex. på Systembolaget. En halvflaska kostar runt 100:- för en halvbutelj.
Sockerkringlor
Sockerkringlor. Klassiska kringlor doppade i socker. Goda till fika eller picknick.
Sockerkringlor håller sig goda länge (upp till en månad) om de förvaras torrt och lufttätt.
Se alla recept ur kategorin Kakor och bakverk

Gilla oss på Facebook