AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Det finns många bra och goda recept på vilt ute i stugorna. Här hittar du recept på viltgryta, viltfilé,...
Sök
Android

Chokladkakor

Chokladkakor Chokladkakor. Klassiska sneda knapriga spröda chokladkakor med pärlsocker.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote imagevote image 4.2 av 5 (Antal röster: 15)
ca 40 chokladkakor

Ingredienser:

  • 200 g margarin eller smör
  • 2,5 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • Pensling och garnering:
  • 1 ägg och pärlsocker

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär matfettet i kuber. Tillsätt alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en smidig kakdeg.
  3. Dela degen i 4 delar och forma dem till rullar.
  4. Lägg rullarna på smorda plåtar eller bakplåtspapper (2 plåtar) och platta ut dem till rektanglar ca 2 cm i tjocklek.
  5. Pensla dem med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  6. Grädda chokladkakorna mitt i ugnen i 12-15 minuter tills de fått fin färg. Akta så de inte bränns bara.
  7. När du tagit kakrullarna skär du dem i sneda chokladkakor (2 cm breda samt sneda bitar) när de är varma.
  8. Låt chokladkakorna svalna.


 

Fler recept ur samma kategori som Chokladkakor:

Hembakta glassvåfflor glasstrutar
Hembakta glassvåfflor eller glasstrutar. En variant på hemgjorda glasstrutar som är underbart goda nybakta fyllda med kulglass.
Baka egna glassvåfflor och fyll med några kulor god glass, toppa med grädde, garnera med strössel, glassås, sylt, färska bär, hackade nötter, rostade marschmallows, pudrad kakao - nja listan kan bli lång för en gottegris men det räcker såklart med hembakt strut fylld med några kulor god glass ex. kravmärkt Sia-glass.
Istället för att baka glassvåfflorna i ugnen så finns det speciella våffeljärn för glasstrutar att finna.
Lussekatter lussebullar saffransbröd
Lussekatter, lussebullar eller saffransbröd. Kan också göras till saffranslängder.
Vill du ha kesella eller färskost i degen så tar du bort 100 gram smör och ersätter med 150 gram kesella.


Mandeltårta med chokladkräm
Mandeltårta med chokladkräm. En klassiskt tårta med mandelbottnar varvade med chokladkräm.
Mandeltårtan blir också god med vanlig smörkräm.
Istället för mandel kan du göra nötbottnar med hasselnötter. Vidare kan du garnera med skalade hackade pistagenötter istället för flagad mandel.
En god mandeltårta till buffé, fest, fika och dessert. Så smal är den inte men mycket god.
Du kan välja att ha två tjockare lager eller tre något tunnare lager med mandelbotten.
Se alla recept ur kategorin Kakor och bakverk

Gilla oss på Facebook