AKTUELLT FRÅN KOCKEN
gg, sill och lamm är klassiskt till påskbordet. Fyllda ägghalvor med rom är en av många varianter av...
Sök
Android

Chokladkakor

Chokladkakor Chokladkakor. Klassiska sneda knapriga spröda chokladkakor med pärlsocker.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote imagevote image 4.2 av 5 (Antal röster: 15)
ca 40 chokladkakor

Ingredienser:

  • 200 g margarin eller smör
  • 2,5 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • Pensling och garnering:
  • 1 ägg och pärlsocker

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär matfettet i kuber. Tillsätt alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en smidig kakdeg.
  3. Dela degen i 4 delar och forma dem till rullar.
  4. Lägg rullarna på smorda plåtar eller bakplåtspapper (2 plåtar) och platta ut dem till rektanglar ca 2 cm i tjocklek.
  5. Pensla dem med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  6. Grädda chokladkakorna mitt i ugnen i 12-15 minuter tills de fått fin färg. Akta så de inte bränns bara.
  7. När du tagit kakrullarna skär du dem i sneda chokladkakor (2 cm breda samt sneda bitar) när de är varma.
  8. Låt chokladkakorna svalna.


 

Fler recept ur samma kategori som Chokladkakor:

Pepparcupcakes
Pepparcupcakes. Cupcakes med smak av pepparkakskryddor toppade med frosting och garnerade med strössel.
Använder du stora amerikanska formar så blir det mindre antal cupcakes ca hälften och så får du grädda cupcakesen några minuter extra.
Ökensandkakor Ökensand
Ökensandkakor. Mycket goda småkakor som är smuliga likt fin sand i konsistensen därav namnet Ökensand. Kakorna får smak av brynt smör.
Äppelmuffins äpplemuffins muffins med äpple
Äppelmuffins eller äpplemuffins. Hembakta muffins med bitar av äpple.

Se alla recept ur kategorin Kakor och bakverk

Gilla oss på Facebook