AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Fixa en buffé till festen. Goda och enkla tips samt recept till en stor buffé. Passar till studentfest,...
Sök
Android

Chokladkakor

Chokladkakor Chokladkakor. Klassiska sneda knapriga spröda chokladkakor med pärlsocker.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote imagevote image 4.3 av 5 (Antal röster: 16)
ca 40 chokladkakor
Förberedelse: 20 min
Tillagning: 15 min
Klart på: 35 min

Ingredienser:

  • 200 g margarin eller smör
  • 2,5 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • Pensling och garnering: 1 ägg
  • 2 dl pärlsocker

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär matfettet i kuber. Tillsätt alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en smidig kakdeg.
  3. Dela degen i 4 delar och forma dem till rullar.
  4. Lägg rullarna på smorda plåtar eller bakplåtspapper (2 plåtar) och platta ut dem till rektanglar ca 2 cm i tjocklek.
  5. Pensla dem med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  6. Grädda chokladkakorna mitt i ugnen i 12-15 minuter tills de fått fin färg. Akta så de inte bränns bara.
  7. När du tagit kakrullarna skär du dem i sneda chokladkakor (2 cm breda samt sneda bitar) när de är varma.
  8. Låt chokladkakorna svalna.


 

Fler recept ur samma kategori som Chokladkakor:

Chokladdoppade kokoskakor
Chokladdoppade kokoskakor. Kakor med kokos doppade i choklad är lätt att göra och blir mycket goda. Hembakta chokladdoppade kokoskakor.
Jordgubbsgifflar
Jordgubbsgifflar. Gifflar med jordgubbs- och mandelmassfyllning.
Smulbotten till cheesecake
Smulbotten till cheesecake och kakbotten. Räcker till en rund kakform, springform ca 24 cm diameter.
Du kan också göra smulbottnen med andra varianter av digestivekex som chokladdoppade digestivekex eller andra kakor som chokladkakor eller andra småkakor.
Smulbotten med nötter får du om du tillsätter en dl hackade nötter som hasselnötter, mandlar eller valnötter till smulbottensmixen.
Har du ingen ugn så går det bra att strunta i att baka bottnen.
Se alla recept ur kategorin Kakor och bakverk

Gilla oss på Facebook