Kycklingspett med lime

Kycklingspett med lime, cocktailtomat samt vårlök penslade med olivolja, ingefära, chili och vitlök.
Kycklingspetten är goda att grilla men kan också stekas i ugn eller i stekpanna.
Kycklingspett är goda med de flesta tillbehör. Förslag är ugnsstekt potatis, grillad majs samt en kall sås som yoghurt smaksatt med riven ingefära.
Du behöver 6 stålspett eller träspett att trä kycklingen på.

6 portioner kycklingspett med lime

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 700 gram kycklingfilé
  • 2 lime
  • 12 cocktailtomater
  • 6 vårlökar eller schalottenlökar
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk hackad färsk ingefära
  • 0,5 röd chili

Tillagning

  1. Tina kyckling om den är fryst.
  2. Använder du träspett så lägg dem i vatten.
  3. Skala och pressa vitlök i en bunke.
  4. Skala och hacka ingefäran och tillsätt den.
  5. Hacka chili samt tillsätt med olivolja och blanda till en marinad.
  6. Skär kycklingen i kuber ca 2x2 cm stora.
  7. Lägg kycklingen i marinaden och rör om.
  8. Skölj tomaterna.
  9. Skölj lime och dela i 12 klyftor.
  10. Skär av blasten från vårlökarna ca 1 dm upp från löken. Dela dem i två delar om de är stora.
  11. Gör spetten genom att varva ingredienserna på spetten - förslagsvis limeklyftor, kyckling, cocktailtomat, kyckling, lime, kyckling, tomat, kyckling och vårlök.
  12. Grilla eller stek spetten runt om i ca 10 minuter. Pensla med marinaden efter att du vänt dem. Undvik att pensla spetten precis innan servering. Kontrollera så att kycklingen är genomstekt innan du serverar spetten genom att skära itu en kycklingbit och se så den inte är rå eller rödrosa. Grilla eller stek då en stund till.
  13. Kycklingspetten är klara att servera med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer