Blåbärsvåfflor

Introduktion och förberedelse

Blåbärsvåfflor med färska blåbär.

Serveringsförslag

  • Gott med extra blåbär, färska hallon samt vaniljglass. Eller vanlig vispad grädde eller kolagrädde.
  • Du kan också använda rårörda tinade frysta blåbär eller blåbärssylt. Eller hallonsås.
  • Andra bär som färska jordgubbar passar också till.

Tips

Smörj våffeljärnet väl då blåbären lätt bränner fast i laggen.

9 blåbärsvåfflor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • VÅFFELSMET: 3 dl vispgrädde
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl kallt vatten
  • 2 dl färska eller frysta blåbär
  • 2 msk smör till våffeljärnet
  • SERVERING: 1 dl blåbär, färska eller frysta och tinade
  • 2,5 dl vispgrädde eller 0,5 liter vaniljglass till servering
  • 1 dl hallon, färska eller frysta och tinade

Tillagning

  1. Vispa ihop mjöl och vatten till en jämn smet.
  2. Vispa grädden och blanda ner i mjölsmeten.
  3. Värm våffeljärnet och pensla det med lite smör.
  4. Häll på ca 0,5 - 1 dl smet och bred ut den.
  5. Strö över några blåbär samt grädda i ca 3-6 minuter eller tills de är ljust brunt gräddade. Tiden varierar beroende på våffeljärnet. Använder du frysta blåbär tar det någon minut extra.
  6. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga. Eller servera direkt.
  7. Fortsätt grädda våfflor tills smeten är slut.
  8. Servera blåbärsvåfflorna med ex. några färska blåbär, hallon samt vispad grädde eller vaniljglass.
E-mail
Medel: 4.7 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 258 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-08-09

Tillbehör och liknande recept: