Blåbärsvåfflor

Blåbärsvåfflor med färska blåbär och vaniljglass eller vispad grädde. Du kan också använda rårörda tinade frysta blåbär eller blåbärssylt. 

Gott till är även andra bär som jordgubbar, hallon och björnbär. 

Smörj våffeljärnet väl då blåbären lätt bränner fast i laggen.

9 våfflor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl kallt vatten
  • 3 dl färska eller frysta blåbär
  • 2 msk smör till våffeljärnet
  • Tillbehör: 0,5 liter hallon
  • 1,5 dl socker
  • 2,5 dl vispgrädde eller något paket vaniljglass till servering

Tillagning

  1. Vispa ihop mjöl och vatten till en jämn smet.
  2. Vispa grädden och blanda ner i mjölsmeten.
  3. Värm våffeljärnet och pensla det med lite smör.
  4. Häll på ca 0,5 - 1 dl smet och bred ut den.
  5. Strö över några blåbär samt grädda i ca 3-6 minuter eller tills de är ljust brunt gräddade. Tiden varierar beroende på våffeljärnet.
  6. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga. Eller servera direkt.
  7. Fortsätt grädda våfflor tills smeten är slut.
  8. Servera blåbärsvåfflorna med ex. några färska blåbär, hallon samt vispad grädde eller vaniljglass.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer