Grönsakswok med tofu

Fixa en snabb, god och nyttig vegetarisk wok med wokgrönsaker, gröna sojabönor, snabbnudlar (utan kryddmixen), ägg, soja, vitlök, sesam, torkad svamp och ingefära.
Här har jag valt en fryst grönsakswokmix för det går snabbt men det går såklart utmärkt med valfria färska grönsaker. De grönsaker som var i min wokmix och som passar bra i grönsakswok var grovt skuren broccoli, skalad och strimlad morot, bambuskott, vattenskastanj, minimajs och strimlad rödkål samt gröna sojabönor.
Snabbnudlarna kan du byta mot andra nudlar som äggnudlar, sojanudlar eller risnudlar.

4 portioner grönsakswok med tofu

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 4 paket snabbnudlar à 85 gram valfri smak
  • 3 msk matolja ex. rapsolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk hackad färsk ingefära
  • 1 tsk chiliflakes eller 1 hackad röd chili
  • 600 gram fryst grönsakswok
  • 250 gram frysta sojabönor
  • 200 gram naturell tofu
  • 2 msk torkad svamp som trattkantareller eller karl-johan
  • 0,75 dl kinesisk soja
  • 2 tsk socker
  • 1 dl ostronsås
  • 2 tsk sesamolja
  • 4 ägg
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Koka upp vatten till nudlarna.
  2. Skala och pressa vitlök, skala och hacka ingefära samt tillsätt med olja och chili i en wokpanna eller stor stekpanna med höga kanter.
  3. Fräs i någon minut och rör då och då.
  4. Tillsätt grönsakerna, sojabönorna och torkad svamp till woken. Fräs medan du kokar nudlarna.
  5. Lägg nudlarna i kokande vatten i några minuter tills de är mjuka. Använd ej påsen med kryddblandningen. Häll av i ett durkslag.
  6. Skär tofun i tärningar och tillsätt den.
  7. Värm en stekpanna med en msk olja och knäck i äggen. Blanda runt, hacka sönder och gör en slags äggröra.
  8. Tillsätt soja, ostronssås, socker, salt, sesamolja till grönsakerna och rör runt.
  9. Vänd ner nudlarna och äggen i woken eller pannan samt blanda runt. Får det inte plats så ta en stor skål eller bunke.
  10. Smaka av med socker, chili, salt och soja innan servering.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer