Tzatziki med gurka och morot

En kall, enkel, snabb och god sås till grillat, kebab, paj, mackor eller buffé.

Andra saker som passar att riva eller strimla fint och blanda i är rödkål, vitkål, spetskål, rotselleri, kålrot, tärnad tomat, riven zucchini och riven rödbeta. 

Förvaras i kylen och håller några dagar. 

4 portioner tzatziki med gurka och morot

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 dl grekisk yoghurt, matyoghurt
  • 1 gurka
  • 2 morötter

Tillagning

  1. Skölj gurkan.
  2. Riv gurkan grovt på ett rivjärn eller i matberedare. Lägg den rivna gurkan i ett durkslag och pressa ur vätskan.
  3. Lägg i en stor skål.
  4. Skala och riv morötterna fint och tillsätt till skålen.
  5. Tillsätt yoghurt och blanda i pressad vitlök och rör om.
  6. Smaka på tzatzikin. Tillsätt ev. lite salt och peppar. Samt ev. mer vitlök om du gillar det. Du kan också ha i någon msk olivolja.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer