Tzatziki utan vitlök

Introduktion och förberedelse

En tzatziki för dig som inte gillar vitlök eller vill ha det i din tzatziki. Det blir gott ändå.

Annars som vanligt med riven gurka och matyoghurt. En variant av vanlig tzatziki med vitlök.

Man kan även ha i några msk crème fraiche samt någon tsk vinäger eller citron.

Serveringsförslag

Passar till det mesta som god, snabb, kall och enkel sås.

Garnering

Riv gärna lite extra gurka och ha som garnering tillsammans med någon tsk olivolja, några droppar citronsaft, lite nymalen svartpeppar och flingsalt.

Vegan variant

Vill du ha en vegan sås så använd havregurt.

4 portioner tzatziki utan vitlök

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 2 dl urkramad riven gurka, ca 1/2 gurka
  • 2 dl matyoghurt, grekisk eller turkisk
  • 1 tsk olivolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj gurkan och riv den grovt.
  2. Lägg i ett durkslag, blanda med ett krm salt och krama ur en del av vattnet. Låt stå fem minuter och krama sedan ur vätska.
  3. Lägg gurkan i en skål och blanda med matyoghurt och olivolja samt smaka av med salt, peppar och eventuellt lite citron eller vinäger.
E-mail
Medel: 4 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 53 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-24