Tzatziki utan vitlök

I bland passar det inte med vitlök till maten och då kan man göra en creme fraiche sås med riven gurka, olivolja, vinäger, salt och peppar istället.
Passar till det mesta som god, snabb, kall och enkel sås.
Vill du ha en vegan sås så använd Oatly fraiche.
Räkna med en stor halv eller liten hel gurka.

4 portioner tzatziki utan vitlök

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 2 dl urkramad riven gurka
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 tsk olivolja
  • 2 tsk risvinäger
  • 1,5 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj gurkan och riv den grovt.
  2. Lägg i ett durkslag och krama ur en del av vattnet. Låt stå och rinna av 10 minuter.
  3. Lägg gurkan i en skål och blanda med creme fraiche och olivolja samt smaka av med salt, peppar och vinäger.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer