Sylt med hallon

Hemgjord sylt med hallon eller hallonsylt. Hallonsylt är lätt att göra genom att koka ihop mosa rensade hallon med socker. Vill du ha en hållbar hallonsylt använder du syltsocker eller blandar i natriumbensoat, pektin och citronsyra.

1 liter sylt med hallon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 kg hallon
  • 5 dl socker eller syltsocker (skippa då nedan ingredienser)
  • 1 krm natriumbensoat
  • 1 tsk pektin eller enligt paket
  • 1 krm citronsyra
  • 2 msk socker

Tillagning

  1. Rensa hallon.
  2. Mosa ihop hallon med socker i en gryta.
  3. Värm under omrörning och koka hallonen 10 minuter. Späd eventuellt med några matskedar vatten om sylten kokar för torrt och bränns.
  4. Ett tips är att sterilisera rena burkar att förvara hallonsylten i genom att värma dem i ugnen på 100 grader.
  5. Blanda natriumbensoat, pektin, citronsyra och socker (eller använd syltsocker). Tillsätt under omrörning och koka i 2 minuter till.
  6. Häll hallonsylten på burkar och sätt på lock.
  7. Förvara hallonsylten svalt och mörkt. Den håller flera månader oöppnad.
  8. Förvara öppnad burk hallonsylt i kylen.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer