Spenatbullar

Goda bullar med spenat och rågsikt. Bullarna är godast nybakta men de går också att frysa.

ca 20 st stora spenatbullar

  • Förberedelse: 3 tim
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 3 tim 20 min

Ingredienser

  • 1 pkt färsk jäst
  • 6 dl kallt vatten
  • 0,5 dl matolja
  • 1 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 250 gram fryst tinad spenat
  • 7 dl rågsikt
  • 10 dl vetemjöl special
  • 2 dl pumpakärnor

Tillagning

  1. Smula ner jästen i en stor bakbunke.
  2. Lös upp jästen i lite av vattnet.
  3. Tillsätt resterande vatten, matolja, honung, salt, spenaten samt rågsikten. Blanda till en kladdig deg.
  4. Tillsätt vetemjölet och blanda till en jämn deg. Ta upp degen på bakbord och knåda den 10 minuter eller kör den i degblandare 5 minuter.
  5. Sätt degen i bakbunken att jäsa övertäckt i 2 timmar.
  6. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 2 delar och sedan till totalt 20 bitar.
  7. Rulla varje bit till en bulle och lägg på bakplåtar med några cm mellanrum på bakplåtspapper.
  8. Låt spenatbullarna jäsa övertäckta i 30 minuter.
  9. Sätt ugnen på 200 grader under tiden.
  10. Grädda spenatbullarna i 20 minuter tills de fått fin färg och innertemperaturen är ca 95 grader.
  11. Ta ut och låt svalna något innan servering. Kan frysas.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer