Snabbinlagd schalottenlök

Här med bananshalotten men vanlig schalottenlök går utmärkt. En slags snabbsyltade lökringar som passar som tillbehör till burgare, pulled beef, köttgryta, stek, helstekt kyckling, grillat med mera.

6 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 250 gram schalottenlök
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,75 dl rörsocker eller farinsocker
  • 1 dl vatten

Tillagning

  1. Skala schalottenlök och skär i skivor ca 0,5 cm i tjocklek.
  2. Koka upp salt, vinäger, socker och vatten i en kastrull.
  3. Ta av från värmen och lägg i lökringarna. Vänd runt.
  4. Låt svalna i lagen.
  5. Nu kan du servera lökringarna eller förvara i burk i kylen så blir de ännu godare. Håller några veckor i kylen.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer