Snabbinlagd schalottenlök

Här med bananshalotten men vanlig schalottenlök går utmärkt. En slags snabbsyltade lökringar som passar som tillbehör till burgare, pulled beef, köttgryta, stek, helstekt kyckling, grillat med mera.

6 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 250 gram schalottenlök
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,75 dl rörsocker eller farinsocker
  • 1 dl vatten

Tillagning

  1. Skala schalottenlök och skär i skivor ca 0,5 cm i tjocklek.
  2. Koka upp salt, vinäger, socker och vatten i en kastrull.
  3. Ta av från värmen och lägg i lökringarna. Vänd runt.
  4. Låt svalna i lagen.
  5. Nu kan du servera lökringarna eller förvara i burk i kylen så blir de ännu godare. Håller några veckor i kylen.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer