Mexikansk picklad rödlök

En sötsur inlagd rödlök i lime. Gott till Mexikansk mat som tacos, tostadas, mackor och tortillas. Passar också som tillbehör till det mesta.

1 sats Mexikansk picklad rödlök

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 jalapeno
  • 2 rödlökar
  • 0,5 dl limesaft
  • 1 dl apelsinsaft
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Skala, halvera och strimla rödlöken.
  2. Täck löken med vatten i en kastrull och koka den mjuk i någon minut.
  3. Häll av löken.
  4. Dela och kärna ur jalapeno. Hacka den fint.
  5. Blanda lök, jalapeno, limesaft, apelsinsaft, peppar och salt i en glasburk.
  6. Förvara i kylen. Den kan ätas direkt men blir godare efter någon dag.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer