Picklad rödlök med vinäger

Enkelt och snabbt att laga. Skivad rödlök i vinäger, salt och socker picklar sig själv.
Här smaksatt med lite chili och svartpeppar.
Räkna att det räcker till 8 burgare eller 4 portioner om det är som sidorätt till ex. grillat.
Picklad rödlök med vinäger passar till det mesta som grillat, hamburgare, pulled pork, fooled port, på buffé, till korv, på mackor med leverpastej, till paté, husmanskost med mera.
Picklad rödlök är billigt, lätt att dubblera och smidigt att förbereda och ha i kylen till servering.
Istället för socker kan du ta honung. Vanligtvis picklar man med ättika och sk 1-2-3 lag men här har jag valt vinäger istället som också blir mycket gott.

4 dl picklad rödlök med vinäger

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 10 min

Ingredienser

  • 2 medelstora rödlökar
  • 1,5 dl rödvinsvinäger
  • 0,5 dl socker
  • 0,75 msk salt
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och dela rödlöken.
  2. Skär den i strimlor och lägg i en stor bunke.
  3. Tillsätt salt, socker och vinäger samt chili och svartpeppar.
  4. Massera löken någon minut så att den mjuknar något.
  5. Smaka av med salt, peppar, socker och chili.
  6. Ställ löken övertäckt i kylen. Den går även att äta direkt men blir godast efter minst en timme.
  7. Kan förvaras i kylen någon vecka.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer