Småbröd med tonfisk och selleri

Småfrallor fyllda med tonfiskröra smaksatt med stjälkselleri. Goda som lite matigare snittar, sandwich eller smörgåsar till mingel, fest, buffé, tebjudning, kafferep, utflykt, kvällsmacka, fika, mellanmål eller soppa.
Här har jag använt små bake-off frallor men du kan också baka egna frallor ex. enkla frallor (sök recept här på Receptfavoriter.se).

6 småbröd med tonfisk

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 6 små ljusa bake-off frallor
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 2 dl hackad selleri
  • 4 msk majonnäs
  • 2 tsk citronsaft
  • 100 g färskost
  • 0,5 klyfta vitlök

Tillagning

  1. Baka bröden enligt förpackningen.
  2. Låt tonfisken rinna av.
  3. Blanda och mosa ihop tonfisk, strimlad selleri, majonnäs, citronsaft, färskost och pressad vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Skär ett snitt upptill i varje bröd som på en bakpotatis.
  5. Fördela tonfiskröran i bröden och garnera gärna med färska blad från stjälksellerin.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer