Minibaguette med räksallad

Introduktion och förberedelse

Minibaguette med räksallad är ett fyllt bröd med räksallad på räkor, ingefära, majonnäs och chili.

Serveringsförslag

  • Goda som picknickbröd eller på en sandwichbuffe, the-bjudning på engelskt vis, till utflykt, picknick och buffé.
  • Jag serverade smörgåsarna tillsammans med trekanter med äggsallad och cheddar samt en variant med tonfisksallad som lite matigare bjudning after work konferens med dryck som the och kaffe samt öl och vin för de som ville ha det.

Varianter

  • Självklart kan du även fylla stora baguetter och sedan skära i små smörgåsar i den storlek du vill ha dem i.
  • Eller ta valfritt bröd i skivor som du fyller med röran och skär i trianglar.
  • Överkurs är baka egen baguette.

4 minibaguetter med räksallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 bake-off bröd eller minibaguetter eller valfritt bröd
  • 3 dl skalade räkor
  • 4 msk majonnäs
  • 100 g färskost
  • 0,5 tsk färsk hackad ingefära
  • 1 tsk söt chilisås
  • 8 skivor gurka att garnera med

Tillagning

  1. Baka av bröden om du köpt bake-off bröd. Låt de svalna.
  2. Blanda räkor, majonnäs, färskost, ingefära och chili till en röra.
  3. Fyll bröden och garnera ev. med skivad gurka.
E-mail
Medel: 4 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 223 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-09-18

Tillbehör och liknande recept: