Minibaguette med tonfisksallad

Minibaguette med tonfisksallad eller tonfiskröra. Självklart kan du fylla stora baguetter (som du delar) eller valfritt bröd - kanske hembakt.

2 minibaguette med tonfisksallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 bake-off bröd eller minibaguetter eller valfritt bröd
  • 1 burk tonfisk i vatten eller olja
  • 1 dl hackad selleri
  • 4 msk majonnäs
  • 100 g färskost
  • 0,5 tsk färsk hackad vitlök

Tillagning

  1. Baka av bröden om du köpt bake-off bröd. Låt de svalna.
  2. Låt tonfisken rinna av.
  3. Blanda tonfisk, finstrimlad selleri, majonnäs, färskost och vitlök till en röra.
  4. Fyll bröden och garnera ev. med några blad selleri.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer