Fyllda bröd eller småfrallor med räkor, ingefära och chili

Gott till utflyktsbröd, picknick, mackor, matiga snittar, som lyxiga mackor, smörgåsar eller matiga snittar till cocktailfesten, kafferepet, bjudningen eller buffén.
Du kan fylla små frallor eller bröd. Vidare kan du som på bilden toppa skivor av baguette med räkröran till mindre men matiga snittar.
Riktigt gott och lyxigt blir det med enbart stora handskalade räkor men det funkar också bra med stora frysta (sedan tinade) räkor eller stora räkor i lag som du hällt av. Ett annat tips är att använda billigare mindre räkor till röran och sedan garnera med varsin fin stor gärna handskalad räka.
Här har jag garnerat med en skiva gurka man vill du göra ännu finare så kan du klicka på rom, en fjärdedels skiva citron, en halv cocktailtomat samt en liten dillkvist på räkröran vid servering.

6 portioner

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 6 små ljusa bake-off frallor eller en baguette
  • 3 dl skalade räkor
  • 1 dl majonnäs
  • 100 g färskost
  • 2 tsk citronsaft
  • 0,5 tsk färsk finhackad eller riven ingefära
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 10 cm gurka

Tillagning

  1. Baka bröden enligt förpackningen.
  2. Låt bröden svalna.
  3. Plocka undan sex stora fina räkor till garnering.
  4. Blanda resten av räkorna, majonnäs, färskost, citronsaft, ingefära och chili till en röra i en bunke.
  5. Skölj och dela gurkan på längden. Gröp ur mitten med en tesked. Skär i skivor.
  6. Skär ett snitt upptill på bröden som på en bakpotatis.
  7. Fyll bröden och garnera med fina räkor och gurkskivor. Alternativt kan du skära skivor av baguette och toppa med röran, räkor och gurkskivor.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer