Fyllda frallor med kyckling, guacamole och groddar

Goda och nyttiga mackor till lunch, picknick eller utflykt.
Du kan välja frallor efter eget tycke. På bilden frallor med solrosfrön. Även baguette, ciabatta eller surdegsbröd blir gott.
Alla ingredienser kan du köpa färdiga men du kan också laga allt själv från början. Ex. köp färdiga eller baka egna bröd. Likaså kycklingen kan du köpa färdig eller grilla egen. Du kanske har kallt kycklingkött över att använda till smörgåsarna? Groddar kan man också grodda egna eller köpa färdiggroddade. Guacamolen finns också färdig eller så kan du mosa egna avokados. Sök recept här på Receptfavoriter.se.

2 fyllda frallor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 frallor ex. solrosfrallor
  • 80 gram grillad kyckling
  • 1 dl guacamole
  • 2 dl färska groddar

Tillagning

  1. Dela på frallorna.
  2. Skär eller tärna kycklingen i små bitar.
  3. Fördela grillad kyckling på underdelen.
  4. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mosa den med citronsaft, crème fraiche och smaka av med 0,5 krm salt.
  5. Fördela guacamole på kycklingen.
  6. Skölj groddarna och låt rinna av noga.
  7. Fördela groddarna på guacamolen och sätt ihop frallorna med locket. Ät direkt eller förvara kylda svalt till servering - högst några timmar.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer