Pasta med kyckling, spenat och grädde

Pasta med kyckling, spenat och grädde smaksatt med svamp samt toppad med riven parmesan. En god pasta som gillas av alla.
Du kan också laga pastan med färsk pasta (koka den enligt paketet).
Du kan utesluta kycklingen eller ersätta den med quornbitar om du vill ha en vegetarisk pasta. Vidare kan du ta sojagrädde eller Oatlys Imat istället för vanlig grädde.

4 portioner pasta med kyckling och spenat

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som farfalle (fjärilar), penne, gnocchis, trofie eller valfri sort
  • 3 st kycklingfilé
  • 200 g svamp som champinjoner (ca 10 stora svampar)
  • 1 påse färsk 60 gram babyspenat eller två dl fryst bladspenat
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 2,5 dl vispgrädde, sojagrädde eller kokbar creme fraiche (du kan också blanda)
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 dl riven parmesanost eller grana padano (valfritt)

Tillagning

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Rensa och skölj samt skiva eller hacka svamp.
  3. Skala hacka lök och vitlök.
  4. Fräs svamp, lök och vitlök i en stor panna i olivolja i någon minut. Rör runt.
  5. Tillsätt grädde, rör om och koka några minuter. Rör då och då. Håll varmt. Smaka av såsen med salt och peppar.
  6. Börja koka pasta enligt koktiden på paketet, ca 10-12 minuter.
  7. Skär under tiden kycklingfilén i bitar ca 2x2 cm eller i strimlor. Värm en stekpanna.
  8. Bryn kycklingen i lite olivolja, salt och peppar.
  9. Lägg över kycklingen i pastasåsen och låt puttra medan pastan kokar klart.
  10. Skölj och hacka spenaten grovt. Tillsätt till pastasåsen.
  11. Smaka av pastasåsen med salt och svartpeppar.
  12. När pastan har kokt klart och är al dente (har tuggmotstånd men är kokt) så häll av den och blanda ner pastan i såsen (eller såsen i pastakastrullen). Eller servera pasta och sås var för sig.
  13. Riv parmesan och servera till pastan.
E-mail
Medel: 5 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer