Pasta med kyckling och ädelost

En gräddig och smaskig pasta med tagliatelle. Här även med bacon.
Gott till är en grönsallad med äpple (sök recept här på receptfavoriter.se) samt bröd.
Istället för salladslök kan du ta en halv purjolök.

4 portioner pasta med kyckling och ädelost

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram tagliatelle eller valfri pasta
  • 4 kycklingfiléer ca 500 gram
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 140 gram ädelost, 1 paket ex. Kvibille Klassisk ädel
  • 1 knippe salladslök
  • 1 pkt tärnad bacon 150 gram

Tillagning

  1. Bryn bacon i en stekpanna.
  2. Lägg över bacon på en tallrik. Diska ur stekpannan.
  3. Koka upp vatten till pasta. Tillsätt en halv tsk salt samt en tsk olivolja.
  4. Tillsätt olivolja och värm upp stekpannan.
  5. Lägg i kycklingfiléerna samt salta och peppra dem. Bryn dem några minuter på båda sidorna.
  6. Ta upp dem och lägg dem på en tallrik att svalna något.
  7. Skölj och strimla salladslöken.
  8. Koka pastan enligt paketet.
  9. Skär kycklingen i grova skivor tvärs emot köttfibrerna. Lägg kycklingen i en panna med höga kanter.
  10. Tillsätt grädden samt mjölken och strö över lök samt bacon. Spara ev. lite av den gröna delen av löken att garnera med.
  11. Smula över ädelosten.
  12. Koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter medan pastan kokar klart. Smaka av såsen med salt och svartpeppar.
  13. Servera pastan med kycklingen i såsen med ädelosten.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer