Pasta med kyckling och ädelost

En gräddig och smaskig pasta med tagliatelle. Här även med bacon.
Gott till är en grönsallad med äpple (sök recept här på receptfavoriter.se) samt bröd.
Istället för salladslök kan du ta en halv purjolök.

4 portioner pasta med kyckling och ädelost

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram tagliatelle eller valfri pasta
  • 4 kycklingfiléer ca 500 gram
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 140 gram ädelost, 1 paket ex. Kvibille Klassisk ädel
  • 1 knippe salladslök
  • 1 pkt tärnad bacon 150 gram

Tillagning

  1. Bryn bacon i en stekpanna.
  2. Lägg över bacon på en tallrik. Diska ur stekpannan.
  3. Koka upp vatten till pasta. Tillsätt en halv tsk salt samt en tsk olivolja.
  4. Tillsätt olivolja och värm upp stekpannan.
  5. Lägg i kycklingfiléerna samt salta och peppra dem. Bryn dem några minuter på båda sidorna.
  6. Ta upp dem och lägg dem på en tallrik att svalna något.
  7. Skölj och strimla salladslöken.
  8. Koka pastan enligt paketet.
  9. Skär kycklingen i grova skivor tvärs emot köttfibrerna. Lägg kycklingen i en panna med höga kanter.
  10. Tillsätt grädden samt mjölken och strö över lök samt bacon. Spara ev. lite av den gröna delen av löken att garnera med.
  11. Smula över ädelosten.
  12. Koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter medan pastan kokar klart. Smaka av såsen med salt och svartpeppar.
  13. Servera pastan med kycklingen i såsen med ädelosten.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer