Påsksnittar med ägg Påskägg

Påsksnittar med ägg eller påskägg. Ett tilltugg till påskbordet. Forma ”ägg” med två skedar eller klicka ut på ljust rostat eller smörstekt bröd.
Äggröran kan också läggas som fyllning mellan två skivor bröd. Skär till snittar.

4 portioner påsksnittar med ägg

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 2 kokta ägg
  • 200 gram rökt eller gravad lax
  • 0,5 tsk curry
  • 50 gram färskost
  • 2 msk mjölk
  • Salt och vitpeppar
  • 2 msk färsk hackad gräslök
  • 4 – 8 skivor vitt bröd (2 stora eller 4 mindre snittar var)

Tillagning

  1. Koka ägg hårda och låt svalna.
  2. Hacka äggen och lägg i en bunke.
  3. Tärna lax smått. Hacka gräslök.
  4. Blanda ägg, lax, curry, färskost, mjölk samt hälften av gräslöken.
  5. Smaksätt äggröran med curry, salt och vitpeppar.
  6. Lägg på rostat eller smörstekt vitt bröd. Forma ”ägg” med två skedar eller klicka ut på brödet.
  7. Garnera med resterande gräslök.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer