Müsli eller mysli

Müsli, musli eller mysli. Hemgjord egen müsli är gott med fil eller yoghurt är både nyttigt, billigt och gott.

Flingor, kli, frön, nötter och groddar är gott i müsli. Russin och torkade hackade frukter som aprikos, plommon, banan och äpplen ger sötma.

Välj ekologiska fiberrika produkter (det blir mycket billigare än köpemüsli ändå).

1,2 liter müsli

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 4 dl flingor av råg
  • 1 dl solrosfrö
  • 1 dl vetekli
  • 1 dl vetegroddar
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 dl krossade nötter som hasselnöt, valnöt, pinjenöt, paranöt efter smak
  • 2 dl hackade torkade frukter som aprikos, russin, fikon, banan, äpple eller plommon efter smak
  • 3 msk honung (valfritt)

Tillagning

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Krossa eller hacka nötter.
  3. Lägg flingor, frön, nötter mm i långpannan. Vänta med russin, torkad frukt osv det ska inte rostas. Blanda ev. runt med lite honung om du vill ha en sötare musli.
  4. Rosta i långpanna ca 15 minuter.
  5. Vänd runt en gång efter cirka 10 min.
  6. Hacka under tiden de torkade frukter du vill ha i.
  7. Ta ut muslin och låt den svalna.
  8. Tillsätt russin och hackade torkade frukter när müslin har svalnat.
  9. Förvara muslin torrt och lufttätt ex. i en eller flera burkar.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer