Matbröd med örter

Matbröd med örter är ett gott enkelt bröd att baka med torrjäst. Ett bröd smaksatt med hackade örter som basilika, timjan, oregano eller dragon.
Istället för torrjäst kan du baka med färsk jäst - ta då 1,5 paket ca 75 gram färsk jäst. Rör först ut smulad jäst i fingervarmt vatten.

Matbröd till en familj med vänner (4 bröd)

  • Förberedelse: 3 tim
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 3 tim 35 min

Ingredienser

  • 2 kg vetemjöl
  • 2 pkt torrjäst
  • 2 dl hackade örter av främst basilika men också timjan, oregano, dragon eller valfritt
  • cirka 9 dl vatten, 50 grader varmt
  • 1 msk salt
  • 2 msk socker

Tillagning

  1. Rör ihop jäst, mjöl, örter, salt och socker.
  2. Tillsätt vattnet och rör ut tills degen lossnar från kanten.
  3. Tillsätt mer mjöl om den blir för kladdig. Knåda fem minuter.
  4. Låt jäsa övertäckt i två timmar.
  5. Vält ut degen och skär i limpor och lägg direkt på mjölad plåt. Rör degen så lite som möjligt.
  6. Låt jäsa ytterligare 40 minuter. Baka i ugnen på 175 grader i 30 - 35 minuter.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer